Przepis na lekką tą sałatkę dostałam od koleżanki, a Ona zaś od swojej teściowej
z Ukrainy. Łatwa w przygotowaniu, pyszna w smaku.
Składniki:
Szynka 100-150 g
Papryka konserwowa (przepis TU, lub mały słoiczek gotowej ze sklepu)
Kiwi 2 szt
Chleb razowy 2-3 kromki
Masło lub olej
Zioła
Majonez 2 łyżki
Przyrządzanie:
Szynkę, paprykę i kiwi kroimy w paski. Dodajemy majonez. Chleb kroimy w kostki
i wrzucamy na rozgrzane na patelni masło lub olej ( z przyprawami). Opiekamy do momentu dość silnego zrumienienia. Tak przygotowane grzanki wrzucamy do sałatki tuż przed podaniem. Mieszamy lub pozostawiamy grzanki na wierzchu. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz