piątek, 27 kwietnia 2012

Przekąska na upalne dni


Za oknem długo oczekiwany upał. Kiedyś gdzieś przeczytałam, że Polacy narzekają na każda pogodę. Gdy leje, że za mokro, gdy zimno, ze za zimno, gdy ciepło, że za ciepło, gdy wieje, że za wietrznie. Wydaje mi się, że coś w tym jest. Dzisiaj polecam lekkie koreczki z mozzarelli, pomidorów z dodatkiem bazylii.

Składniki:

Pomidorki koktajlowe (ilość zależy od wielkości) jeśli są dość duże to rozkrawam na 4, a jeśli małe to na pół
Mozzarella w kulkach
Listki bazylii
Wykałaczki
Oliwa z oliwek

Przyrządzanie:

Pomidorki kroimy (na pół lub na 4), kulki mozzarelli kroimy na pół. Nabijamy na wykałaczkę w kolejności mozzarella, listek bazylii, pomidorek. Układamy na głębokim talerzu i polewamy oliwą. Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz