wtorek, 25 października 2011

25 października Światowym Dniem Makaronu



Z okazji dzisiejszego święta polecam sałatkę z cieciorką, kiełkami fasoli mung
i makaronem oczywiście.

Składniki

Cieciorka puszka
Kiełki fasoli mung konserwowe puszka
Ogórek zielony 1 szt
Szynka konserwowa 100-150 g
Makaron w kształcie ryżu 150 g
Majonez 2-3 łyżki
Pieprz




Przyrządzanie

Kiełki i cieciorkę odsączamy z zalewy. Ogórka oraz szynkę kroimy w kostkę.
Makaron gotujemy z odrobiną oleju cały czas mieszając (może się posklejać!).
Po wystudzeniu makaronu wszystkie składniki mieszamy, dodajemy majonez
i pieprz. Gotowe. Sałatka jest jeszcze lepsza dnia następnego.

Smacznego!

Przepis otrzymany od P. Joanny, mamy Weroniki  (Jabłuszka)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz