wtorek, 25 października 2011
25 października Światowym Dniem Makaronu
Z okazji dzisiejszego święta polecam sałatkę z cieciorką, kiełkami fasoli mung
i makaronem oczywiście.
Składniki
Cieciorka puszka
Kiełki fasoli mung konserwowe puszka
Ogórek zielony 1 szt
Szynka konserwowa 100-150 g
Makaron w kształcie ryżu 150 g
Majonez 2-3 łyżki
Pieprz
Przyrządzanie
Kiełki i cieciorkę odsączamy z zalewy. Ogórka oraz szynkę kroimy w kostkę.
Makaron gotujemy z odrobiną oleju cały czas mieszając (może się posklejać!).
Po wystudzeniu makaronu wszystkie składniki mieszamy, dodajemy majonez
i pieprz. Gotowe. Sałatka jest jeszcze lepsza dnia następnego.
Smacznego!
Przepis otrzymany od P. Joanny, mamy Weroniki (Jabłuszka)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz