sobota, 14 stycznia 2012
Marchewka na gęsto według przepisu teściowej
Do niedzielnego obiadu polecam przepyszną marchewkę gotowaną, która dzisiaj wreszcie wyszła mi smakiem zbliżona do tej, która jemy u teściowej :)
Składniki:
Marchew - ilość zależna od ilości późniejszych konsumentów
Woda
Sól, cukier
Masło
Mąka (ja używam kukurydzianej)
Przyrządzanie:
Marchew trzemy na tarce o dużych oczkach lub w melakserze, zalewamy wodą,
tak aby cała została nią zalana, solimy do smaku. Całość gotujemy do preferowanej miękkości. Ja lubię bardzo miękką, więc gotuję dość długo (40 minut). Gdy większość wody wyparuje dodaję łyżkę masła, pół łyżeczki cukru, mieszam. Następnie pruszymy marchew mąką i mieszamy. Gotowe.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz