Kasza z warzywami
Papryka 1 szt.
Brokuł
Fasolka szparagowa
Cebula 1 - 2 szt.
Kasza gryczana
Brokuł i fasolkę gotuję na półtwardo. Na patelni rozgrzewam olej, na którym podsmażam cebulę, do której dorzucam pokrojona w cienkie paski paprykę. Do cebuli i papryki dorzucam ugotowane pozostałe warzywa. W międzyczasie gotuję kaszę ( na sypko) według przepisu na opakowaniu). Do warzyw na patelni dodaje sól i pieprz do smaku, a następnie ugotowaną kaszę. Wszystko razem mieszam. Gotowe. Smacznego!
Makaron z łososiem i pomidorami
Łosoś (kawałek ok 200 g)
Pomidory 2 szt.
Koperek
Czosnek
2 łyżki śmietany 12 % (opcjonalnie)
Makaron
Łososia kroję na kawałki. Na patelni rozgrzewam olej, na który wrzucam czosnek, a po chwili łososia. Następnie dodaję pokrojone w kostkę pomidory oraz sól i pieprz do smaku.
W międzyczasie gotuje makaron według przepisu na opakowaniu. Makaron dodaję do sosu. Na koniec wlewam śmietanę oraz dorzucam drobno pokrojony koperek. Gotowe. Smacznego!
Takie gotowanie na winie..co się nawinie to ja lubię;)
OdpowiedzUsuń