wtorek, 18 czerwca 2013

Kwiatowo



U mnie ostatnio pachniało pięknie różami, a to za sprawą płatków i mobilizacji, dzięki której powstało przepyszne nadzienie do przyszłorocznych, tłustoczwartkowych paczków.


Składniki:

Płatki róż
Cukier ( ilość zależy od ilości płatków. Dajemy tyle samo ile wynosi objętość płatków upchanych w szklance)
Kwasek cytrynowy szczypta



Przyrządzanie:

Płatki waz z cukrem miksujemy do uzyskania jednolitej masy, w której nie czuć grudek cukru. NA koniec dodajemy kwasek cytrynowy, mieszamy. Przekładamy do słoika zakręcamy. Gotowe! 

Ze 100 g płatków wyszło mi 3/4 słoika o pojemności 330 ml.







1 komentarz:

  1. Niesamowity przepis! Muszę to zrobić! A róży ze zwykłego sklepu pasują?

    OdpowiedzUsuń